facebook aqu 32

Foreningen

Ekliptika

 Mødestedet for interesserede i astrologi. 

6.3.2013 De babylonske stjernetegn v. Cathrine Oppenheim

Del 1 "De babylonske stjernetegn - del 2 "Himlen her og nu".

FOREDRAG ONSDAG DEN
6 MARTS 2013

Cathrine Oppenheim

 


 

På onsdag den 6. marts kl.19.00 kommer Cathrine Oppenheim og holder foredrag:
Del 1 "De babylonske stjernetegn - del 2 "Himlen her og nu".

Den babylonske astrologi/astronomi blomstrede og blev kendt og eksporteret til andre dele af verden allerede omkr. år 500 BC.

PABILSAG, SUHURMASKU og GULA er de babylonske navne på de i dag kendte stjernetegn: Skytte, Stenbuk og Vandbærer.

Den old-babylonske historie blev skrevet på himlen med tegn og symboler og danner grundlag for den astrologi vi kender i dag. Årstidernes gang og genkendelsen i det samt op- og nedgange af himmellegemerne var det bærende grundlag for senere at kunne tage varsler af fremtiden.

Enkelte, af de for os kendte, stjernetegn/billeder vil denne aften blive gennemgået ud fra den old-babylonske forståelse.

Efter pausen handler det om planeterne lige her og nu – Uranus og Pluto er i kvadrat indtil 2015 mere eller mindre aktivt og dominerende, men hvilken betydning har det for den enkelte? Jupiter har sin sidste gang i Tvillingen i denne omgang indtil 26.juni, hvor Jupiter går i Krebs og Saturn har fundet sig til rette i Skorpionen. Sidst men ikke mindst: Hvad siger øjeblikshoroskopet?

 

CathrineOppenheim2

Om Cathrine Oppenheim

De astrologiske studier startede i 1983 og i 1988 tog jeg diplomeksamen fra Irene Christensen Instituttet, hvorefter jeg startede min astrologpraksis. Jeg har undervist på kommunale aftenskoler og på Irene Christensen Instituttet og har siden 1990 været fast skribent på Månedsbladet Stjernerne.

 

 


 

Sted: Ringstedgade 6, Østerbro, kl 19
Entre for medlemmer kr. 50, gæster kr. 100

Lydfiler

Vi kan anbefale medlemmerne at gå ind at lytte til de seneste lydoptagelser af tidligere foredrag. Bemærk at syv foredrag, alle optaget siden sidste sommer, netop er blevet lagt ud til afspilning. Adgang til samtlige lydfiler findes i hovedmenuen, nederst under menupunktet "Tidligere foredrag".

Privatlivspolitik

24.5.2018

Ekliptika har opdateret sin privatlivspolitik, så den harmonerer med EUs nye persondataforordning GDPR.

Ekliptikas Privatlivspolitik

 

Bliv medlem

Stabiliteten i Ekliptikas økonomi og eksistens er baseret på medlems-skaber.

Kun medlemmer kan låne materiale i biblioteket.

Ønsker du at støtte foreningen og blive medlem så se her: Bliv medlem

Nyhedsbrev

Medlemmerne får 3-4 gange om året tilsendt et nyhedsbrev via e-mail. Her står der om de kommende foredrag, samt om hvad der ellers rører sig i foreningen.

Er du ikke medlem, men blot ønsker nyheder tilsendt, kan du tilmelde dig dette, ved at anvende kontaktformularen i menuen under "Kontakt".