facebook aqu 32

Foreningen

Ekliptika

 Mødestedet for interesserede i astrologi. 

3.9.2014 Magisk og gnostisk astrologi v. Lars Steen Larsen

Magisk og gnostisk astrologi.

FOREDRAG ONSDAG DEN
3. september 2014, kl. 19:00

Lars Steen Larsen

 


 

Startskuddet på den magiske astrologi kom i middelalderen, og blev en del af renæssancens tænkning. Den magiske astrologi havde flere formål, som er: 1) At erfare, hvad planeterne er som ånd, 2) at trække planeternes energier ned i andet, f.eks. i en mønt, blomster eller urter og 3) at lave sigiler (hemmelige tegn) ofte ud fra magiske kvadrater. Disse sigiler kunne anvendes bredt, f.eks. til at få succes, et godt helbred og tiltrække en partner etc. Sigiler skal laves, når planeterne står på en bestemt måde.

Jeg vil komme med et par simple opskrifter på, hvordan man laver sigiler på papir, samt komme med eksempelhoroskoper på selve timingen.

Den magiske astrologi kan også (efter min mening) kaldes gnostisk, fordi den bl.a. beroede på en direkte erkendelse af planeternes væsen. Personligt tror jeg, at denne side af astrologien bliver mere in i de kommende år.

 


Dokument udleveret til foredraget: Magisk astrologi.pdf

 

 


 

 

 LarsSteenLarsen ny

Om Lars Steen Larsen

Lars Steen Larsen er religionshistoriker (Ph. d.). Han har tidligere redegjort for den vestlige astrologis historie, grundlag og forskellige teknikker gennem artikler og især i bogen Astrologiens Idé (Gyldendal 1995), men også delvis i bogen Western Esotericism: Ultimate Sacred Postulates and Ritual Fields (Lunds universitet 2008).

 


 

 

Samtlige arrangementer foregår kl. 19.00 i Ringstedgade 6, kælderen, 2100 Kbh. Ø - på de opgivne datoer.
Entré:
Medlemmer kr. 50,-
Gæster kr. 100,-

Nyhedsbrev

Medlemmerne får 3-4 gange om året tilsendt et nyhedsbrev via e-mail. Her står der om de kommende foredrag, samt om hvad der ellers rører sig i foreningen.

Er du ikke medlem, men blot ønsker nyheder tilsendt, kan du tilmelde dig dette, ved at anvende kontaktformularen i menuen under "Kontakt". 

Privatlivspolitik

24.5.2018

Ekliptika har opdateret sin privatlivspolitik, så den harmonerer med EUs nye persondataforordning GDPR.

Ekliptikas Privatlivspolitik

 

Lydfiler

Medlemmerne kan nu lytte til lydoptagelser af tidligere foredrag fra alle årene 2016+2017+2018.

Optagelserne fra efteråret 2018 er netop - d. 8.2.2019 - lagt ud til afspilning.

Adgang til samtlige lydfiler findes i hovedmenuen, øverst under menupunktet "Tidligere foredrag".

Som medlem burde du have fået tildelt login-oplysninger til denne side. Er du medlem og ikke i besiddelse af login-oplysninger, kontakter du bare bestyrelsen.

Bliv medlem

Stabiliteten i Ekliptikas økonomi og eksistens er baseret på medlems-skaber.

Som medlem modtager du vores nyhedsbreve, og du får adgang til bibliotekets materiale, samt adgang til lydoptagelser af tidligere foredrag.

Ønsker du at støtte foreningen og blive medlem så se her: Bliv medlem