facebook aqu 32

Foreningen

Ekliptika

 Mødestedet for interesserede i astrologi. 

26.3.2017 Eris:den kvindelige kriger v. Aase Kærgaard

Eris:den kvindelige kriger

FOREDRAG SØNDAG DEN
26. marts 2017, kl. 16:00-1800

v. Aase Kærgaard

Foredraget afholdes i forlængelse af generalforsamlingen. Se eget opslag om denne.   


 Ved dagens foredrag vil Aase især koncentrere sig om udforskningen af den nyfundne dværgplanet Eris, men måske også kort berøre de andre.

De teknologiske landvindinger tillod os efter årtusindeskiftet at kigge længere ud i Solsystemet udenfor Neptun, ud i Kuiperbæltet. De mange nye objekter her udfordrede astronomerne til at definere, hvad de egentlig forstod ved en planet. De etablerede så et nyt begreb: 'dværgplaneter', og definitionen førte til, at planeten Pluto blev 'degraderet', og asteroiden Ceres blev 'forfremmet'. Yderligere tre andre objekter, Eris, Makemake og Haumea passede også til definitionen, så vi nu ifølge astronomerne har fem dværgplaneter.

Som astrologiinteresserede ved vi, at der ikke er meget dværg over Pluto, så vi må regne med, at vi skal udforske tydningen af tre ukendte og to rimelig kendte planeter, dværg eller ej. Vi ved også at de gange, hvor menneskeheden har opdaget nye planeter, har det været signaler om store omvæltninger i hele vores verdensbillede.

Til slut vil der blive mulighed for at kigge på et par af tilhørernes horoskoper set i forhold til foredragets emne.

 

 

AaseKrgaard3

 

Om Aase Kærgaard

Aase Kærgaard har en fireårig uddannelse som diplomastrolog fra Skandinavisk Astrologiskole i 2006. Skolen har i mellemtiden ændret navn og hedder nu Astrologisk Akademi.

Hun har desuden taget en toårig uddannelse i klassisk og esoterisk astrologi hos den kendte århusianske astrolog Holger Stavnsbjerg i Teosofisk Forening.

Dertil kommer en fireårig uddannelse i esoterisk psykoterapi på Jupiterskolen på Bornholm hos astrolog og psykoterapeut Claus Houlberg.

Aase Kærgaard har mest arbejdet med psykologisk astrologi og personlig udvikling, holdt foredrag samt skrevet og oversat artikler om astrologi. Og er nu også formand for Astrologisk Selskab.

 


 

Samtlige arrangementer foregår kl. 19.00 i Ringstedgade 6, kælderen, 2100 Kbh. Ø - på de opgivne datoer. Ovenstående foredrag starter dog kl. 16.
Entré:
Medlemmer kr. 50,-
Gæster kr. 100,-

Nyhedsbrev

Medlemmerne får 3-4 gange om året tilsendt et nyhedsbrev via e-mail. Her står der om de kommende foredrag, samt om hvad der ellers rører sig i foreningen.

Er du ikke medlem, men blot ønsker nyheder tilsendt, kan du tilmelde dig dette, ved at anvende kontaktformularen i menuen under "Kontakt". 

Privatlivspolitik

24.5.2018

Ekliptika har opdateret sin privatlivspolitik, så den harmonerer med EUs nye persondataforordning GDPR.

Ekliptikas Privatlivspolitik

 

Lydfiler

Medlemmerne kan nu lytte til lydoptagelser af tidligere foredrag fra alle årene 2016+2017+2018.

Optagelserne fra efteråret 2018 er netop - d. 8.2.2019 - lagt ud til afspilning.

Adgang til samtlige lydfiler findes i hovedmenuen, øverst under menupunktet "Tidligere foredrag".

Som medlem burde du have fået tildelt login-oplysninger til denne side. Er du medlem og ikke i besiddelse af login-oplysninger, kontakter du bare bestyrelsen.

Bliv medlem

Stabiliteten i Ekliptikas økonomi og eksistens er baseret på medlems-skaber.

Som medlem modtager du vores nyhedsbreve, og du får adgang til bibliotekets materiale, samt adgang til lydoptagelser af tidligere foredrag.

Ønsker du at støtte foreningen og blive medlem så se her: Bliv medlem