Magisk og gnostisk astrologi

v. Lars Steen Larsen

Om Lars Steen Larsen:

Lars Steen Larsen er religionshistoriker (Ph. d.). Han har tidligere redegjort for den vestlige astrologis historie, grundlag og forskellige teknikker gennem artikler og især i bogen Astrologiens Idé (Gyldendal 1995), men også delvis i bogen Western Esotericism: Ultimate Sacred Postulates and Ritual Fields (Lunds universitet 2008).

FOREDRAG
Onsdag d. 3. september 2014 kl 19:00
v Lars Steen Larsen


Startskuddet på den magiske astrologi kom i middelalderen, og blev en del af renæssancens tænkning. Den magiske astrologi havde flere formål, som er: 1) At erfare, hvad planeterne er som ånd, 2) at trække planeternes energier ned i andet, f.eks. i en mønt, blomster eller urter og 3) at lave sigiler (hemmelige tegn) ofte ud fra magiske kvadrater. Disse sigiler kunne anvendes bredt, f.eks. til at få succes, et godt helbred og tiltrække en partner etc. Sigiler skal laves, når planeterne står på en bestemt måde.

Jeg vil komme med et par simple opskrifter på, hvordan man laver sigiler på papir, samt komme med eksempelhoroskoper på selve timingen.

Den magiske astrologi kan også (efter min mening) kaldes gnostisk, fordi den bl.a. beroede på en direkte erkendelse af planeternes væsen. Personligt tror jeg, at denne side af astrologien bliver mere in i de kommende år.

Dokument udleveret til foredraget: Magisk astrologi.pdf

Samtlige arrangementer foregår kl. 19.00 i Ringstedgade 6, kælderen, 2100 Kbh. Ø - på de opgivne datoer.

Entré:
Medlemmer kr. 50,-
Gæster kr. 100,-