MAHABOTE

v. Lars Steen Larsen

Om Lars Steen Larsen:

Lars Steen Larsen er religionshistoriker (Ph. d.). Han har tidligere redegjort for den vestlige astrologis historie, grundlag og forskellige teknikker gennem artikler og især i bogen Astrologiens Idé (Gyldendal 1995), men også delvis i bogen Western Esotericism: Ultimate Sacred Postulates and Ritual Fields (Lunds universitet 2008).

FOREDRAG
Onsdag d. 2. november 2016, kl. 19:00
v Lars Steen Larsen


Mahabote er en unik form for burmesisk astrologi. Mahabote (el. mahabhut) tager udgangspunkt i ugedagen, man er født og kombinerer det med en syvårs planetcyklus. På den måde får man 7 x 7, altså 49 forskellige mahabote-horoskoper. Hvert horoskop har 7 huse. Man kan også lave års-, måneds- og daghoroskoper med mahabote. I det buddhistiske og på mange måder stadig traditionelle Burma (nu Myanmar) starter mange stadig året, måneden eller dagen med at få lagt et mahabote-horoskop.

Mahabote-astrologien er i vesten især anvendelig, når man ikke kender fødselstidspunktet. Dets egentlige styrke er dog en kombination af buddhistisk psykologi og skæbne. Dette vil Lars Steen Larsen fortælle mere om samt vise nogle billeder fra hans rejse til Myanmar i 2014. Der findes i dag programmer og websites, hvor man kan få beregnet sit mahabote-horoskop. Det kræver derfor ingen forudsætninger at møde op til dette mini-kursus og foredrag om mahabote-astrologien.

Samtlige arrangementer foregår kl. 19.00 i Ringstedgade 6, kælderen, 2100 Kbh. Ø - på de opgivne datoer.

Entré:
Medlemmer kr. 50,-
Gæster kr. 100,-