Eris:den kvindelige kriger

v. Aase Kærgaard

Om Aase:

Aase Kærgaard har en fireårig uddannelse som diplomastrolog fra Skandinavisk Astrologiskole i 2006. Skolen har i mellemtiden ændret navn og hedder nu Astrologisk Akademi.

Hun har desuden taget en toårig uddannelse i klassisk og esoterisk astrologi hos den kendte århusianske astrolog Holger Stavnsbjerg i Teosofisk Forening.

Dertil kommer en fireårig uddannelse i esoterisk psykoterapi på Jupiterskolen på Bornholm hos astrolog og psykoterapeut Claus Houlberg.

Aase Kærgaard har mest arbejdet med psykologisk astrologi og personlig udvikling, holdt foredrag samt skrevet og oversat artikler om astrologi. Og er nu også formand for Astrologisk Selskab.

FOREDRAG
Søndag d. 26. marts 2017 kl 16:00-18:00
v Aase Kærgaard

Foredraget afholdes i forlængelse af generalforsamlingen. Se eget opslag om denne.


Ved dagens foredrag vil Aase især koncentrere sig om udforskningen af den nyfundne dværgplanet Eris, men måske også kort berøre de andre.

De teknologiske landvindinger tillod os efter årtusindeskiftet at kigge længere ud i Solsystemet udenfor Neptun, ud i Kuiperbæltet. De mange nye objekter her udfordrede astronomerne til at definere, hvad de egentlig forstod ved en planet. De etablerede så et nyt begreb: 'dværgplaneter', og definitionen førte til, at planeten Pluto blev 'degraderet', og asteroiden Ceres blev 'forfremmet'. Yderligere tre andre objekter, Eris, Makemake og Haumea passede også til definitionen, så vi nu ifølge astronomerne har fem dværgplaneter.

Som astrologiinteresserede ved vi, at der ikke er meget dværg over Pluto, så vi må regne med, at vi skal udforske tydningen af tre ukendte og to rimelig kendte planeter, dværg eller ej. Vi ved også at de gange, hvor menneskeheden har opdaget nye planeter, har det været signaler om store omvæltninger i hele vores verdensbillede.

Til slut vil der blive mulighed for at kigge på et par af tilhørernes horoskoper set i forhold til foredragets emne.

Samtlige arrangementer foregår kl. 19.00 i Ringstedgade 6, kælderen, 2100 Kbh. Ø - på de opgivne datoer.

Entré:
Medlemmer kr. 50,-
Gæster kr. 100,-