Videnskab møder astrologi, hvad virker og hvorfor?

v. Kirstine Munk

Om Kirstine:

Kirstine Munk er cand. mag. i religions-, filosofi- og idéhistorie. Hun har undervist på Institut for Religion og Filosofi, Syddansk Universitet, Odense, i 10 år. Hun valgte at tage til Sydafrika i 1993 for at undersøge, hvordan zuluer opfatter og håndterer overgangen fra apartheid med hjælp fra både kristendom og traditionel religion. I den forbindelse lærte Kirstine at tale zulu, og hun blev en kollega til medicinmændene. Kirstine Munk har derfor lært 'at kaste knogler' – en evne, der gerne demonstreres i slutningen af den kommende aften.

Kirstine Munk har udgivet sin ph.d.-afhandling: Signs of the Times: Cosmology and Ritual Practice in Modern, Western Astrology. København: Museum Astrologicum 2017.

FOREDRAG
Onsdag d. 6. juni 2018 kl 19:00
v. Kirstine Munk


Vi afslutter forårssæsonen med et foredrag af astrolog og religionsforsker Kirstine Munk. Kirstine Munk har arbejdet med divination ('spådomskunst') over store dele af verden. Hun har undervist i dette emne på universitet, og hendes ph.d. afhandling omhandlede et 3 år langt forskningsprojekt om astrologi i nutiden:

Har du før hørt en forsker, som fortæller dig, hvad klienterne EGENTLIG mener og forventer af en astrologisk konsultation? Vil du lære 'the tricks of the trade' af succesfulde astrologer? Så kom til denne aften!

Undersøgelsens fokus var astrologiske konsultationer og astrologisk viden. Kirstine har interviewet og deltaget i astrologiske konsultationer med mange af de mest indflydelsesrige og dygtige astrologer i den moderne engelsktalende verden heriblandt: Liz Greene, Steven Forrest, Melanie Reinhardt, Michael Lutin, Darby Costello, Patrick Curry, Nicholas Campion, Bernadette Brady, Terumi Kondo, Demetra George, Robert Zoller, José Prudencio, Adrian Duncan, Pia Balk-Møller, Christian Borup, Claus Houlberg, Birthe Kirk, Ole Giber, Calvin Keen Dossmann, Karl Åge Jensen, Leena Waale Cathrine Oppenheim, Johan Hjelmborg, Louise Kirsebom o.a. (Du undrer dig måske, men ja: Danmark har været et af knudepunkterne for astrologi i moderne tid....)

Kirstine vil fortælle, hvordan man skaber en god konsultation. Dernæst vil der være en kort spørgerunde. Til sidst vil vi lave en øvelse (med frivillige), hvor vi deler vores erfaringer i forhold til tolkningen. Efter dette akademiske (og særdeles inspirerende!) ridt bydes der på champagne, chokolade og bogsignering for alle!

Samtlige arrangementer foregår kl. 19.00 i Ringstedgade 6, kælderen, 2100 Kbh. Ø - på de opgivne datoer.

Entré:
Medlemmer kr. 50,-
Gæster kr. 100,-